A Barcelona, la Setmana d’Acció Global contra el Deute i les IFIs ens convida a analitzar el deute des de tres àmbits: financer, ecològic i social

dimecres 3 d'octubre de 2007

SETMANA D’ACCIÓ GLOBAL CONTRA EL DEUTE I LES IFIs del 14 al 21 d’octubre de 2007

“QUI DEU A QUI?”

Un ampli grup d’organitzacions i moviments socials convoquem, sota el lema “de Qui deu a Qui?” , a la ciutadania a participar en “la Setmana d’Acció Global contra el Deute i les IFIs” entre el 14 i el 21 d’octubre en una desena de ciutats .

20 de septiembre de 2007

El problema del deute no ha acabat i, malgrat totes les promeses fetes per governs del Nord i Institucions Internacionals, continua exacerbant la pobresa i violant els drets humans del pobles d’Àfrica, Amèrica Llatina, el Carib, Àsia i el Pacífic. És immoral i abusiu que el món ric continuï exigint al Sud milers de milions de dòlars anuals en concepte de pagament de “deutes” sorgits de les injustes relacions econòmiques que empobreixen al Sud i enriqueixen al Nord.

Davant aquesta realitat, en l’últim Fòrum Social Mundial (gener 2007, Nairobi, Kenia) es va convocar una Setmana d’Acció Global contra el Deute i les IFI’s del 14 al 21 d’octubre. L’objectiu és denunciar als governs, a la banca internacional, a les corporacions transnacionals i a les organitzacions multilaterals com el FMI, el Banc Mundial i la OMC pel saqueig i la il·legitimitat del deute extern, així com plantejar iniciatives alternatives com la realització d’Auditories Integrals del Deute, el reconeixement i l’anul·lació de tots els deutes il·legítims, i el reconeixement i restitució dels deutes històrics, socials i ecològics dels que en som deutors als països rics.

Madrid, Gran Canària, Badajoz, Murcia, Còrdova, Astúries, Barcelona, Manresa, Tarragona, Gavà, Castelldefels o Sabadell són alguns dels llocs on la societat civil s’ha mobilitzat per a organitzar accions, conferències, marxes i altres múltiples activitats, en diversos llocs coordinats amb les mobilitzacions del Dia d’Acció Global contra la Pobresa .

Us convidem a participar en aquesta convocatòria global a través de les activitats i accions organitzades a casa nostra:

PROGRAMA en BARCELONA

RTF - 7 kB
Programa definitiu de la Setmana a Barcelona
Programa definitiu de la Setmana a Barcelona

Cartell

PDF - 345 kB
Cartell de la setmana
Cartell definitiu de la setmana a Barcelona

Triptic

PDF - 296.6 kB
Triptic de la Setmana
Triptic de la Setmana

COMISSIó DE LA SETMANA D’ACCIó GLOBAL CONTRA EL DEUTE EXTERN I LES IFIS BARCELONA

*******************************

CONTACTE

premsa-setmanadeute@moviments.net

www.quideuaqui.org

www.debtweek.org

*****************************

Organitzen, recolzen i participen:

Agermanagement Sense Fronteres, Attac, Campanya BBVA sense armes, Campanya La Irresponsabilitat Social d’Unión Penosa, Campanya No et mengis el món, Campanya Qui deu a Qui? , Campanya Repsol Mata, Casal Cuba, CEA - Centre d’estudis africans, Centre Flors Sirera (Manresa), Consell Nacional de Joventut de Catalunya, Coord. ONG Gironines, Coord. ONG Lleida, Edpac – Educació per a l’Acció Crítica, Entesa pel Decreixement , Entrepobles, FCONGD – Federació Catalana d’ONGs per al Desenvolupament, FEECAT – Federació d’Associacions d’Emigrants Equatorians, UB, Intered , Intermon Oxfam, Justicia i Pau, Mans Unides, Marxa Mundial Dones, Món 3, Nord Sud, Observatori DESC, Observatori del Deute en la Globalització - ODG, Periódico MundoHispano, REDS, Setem, Solidaritat Sense Mons, Solidaritat UB, Taller VIU, Transformas , VOLS Voluntariat Solidari